Durant 2019, els estudiants dels 311 centres escolars del nostre país que col·laboren en la campanya Acoge un contenedor de la fundació mediambiental Ecopilas, van recollir més de 12.700 piles per al seu posterior reciclatge. A més, les sol·licituds de contenidors, per part de centres educatius es van incrementar un 70%.

Segons dades d’Ecopilas, Andalusia va liderar la participació en la campanya amb 78 centres educatius, seguida de Madrid amb 54, la Comunitat Valenciana amb 38 i Canàries amb 23. Així mateix, el mes de juliol va registrar el major volum de piles recollides amb 6.680 unitats, malgrat ser un mes no lectiu.

La iniciativa envia gratuïtament contenidors i material didàctic a aquells centres que ho sol·liciten, i imparteix tallers formatius als escolars, un dels grups més importants per a la prescripció de bons hàbits mediambientals, entre ells el reciclatge, assenyala la fundació. Actualment, cal destacar que la xarxa d’Ecopilas en centres educatius ascendeix a 5.417 punts de recollida.