L’aposta d’Iberdrola per les tecnologies de generació més respectuoses amb el medi ambient ha fet que, a tancament del primer trimestre d’este any 2016, el 93% de la seua producció a Espanya estiga lliure d’emissions, xifra que a nivell mundial se situa en el 61%.

Les emissions de CO2 en el període s’han reduït un 14,7% en tot el món respecte al mateix trimestre de l’any anterior, fins als 173 grams per quilovat hora (kWh). A Espanya, esta dada ha disminuït un 44%, aconseguint tan sols els 33 grams de CO2 per kWh, mentres que en Regne Unit ha caigut un 5% (495 grams per kWh).

La capacitat instal·lada lliure d’emissions ha augmentat entre gener i març del present any un 3,7% en tot el món, fins a 29.300 megawats (MW), i un 5% a Espanya, fins a 19.230 MW. Per tant, el 63% de la potència total de l’empresa està lliure d’emissions de CO2, percentatge que a Espanya s’eleva al 73%.

El grup d’energia espanyol, que té un dels parcs de generació més sostenibles i equilibrats a nivell global, disposa de 14.812 MW procedents de fonts renovables, 11.076 MW hidroelèctrics, 3.410 MW nuclears, 12.962 MW procedents de cicles combinats de gas i 1.258 MW instal·lats en plantes de cogeneració.

Iberdrola, que també és líder eòlic mundial, registra a hores d’ara unes emissions per kWh un 30% inferiors a la mitjana del sector elèctric europeu. De fet, la generació amb carbó representa únicament el 2% de la capacitat total de la companyia en el món.

Iberdrola avança així en el seu objectiu que el carbó represente només un 1% de la seua potència instal·lada en 2020, que, segons les previsions de la companyia, ascendirà a 48.700 MW, després de l’entrada en funcionament de 6.900 nous MW de tecnologies netes i eficients.

reducció d’emissions

L’empresa sempre ha mostrat el seu compromís amb la reducció d’emissions per a combatre el canvi climàtic i avançar cap a la descarbonització de l’economia. En este sentit, s’han fixat com a nou objectiu mediambiental aconseguir en 2030 una reducció del 50% de la seua intensitat d’emissions de CO2 sobre els nivells de 2007 i ser neutra en carboni en 2050.

Per les característiques del seu mix de generació, el seu perfil d’inversions i els compromisos assumits, Iberdrola està ara mateix en posició de ser un referent en la contribució del sector elèctric a la descarbonització de l’economia mundial i en la consecució de l’objectiu de no superar un increment de 2ºC en la temperatura global a final de segle, respecte als nivells preindustrials.

Iberdrola va aprovar ja en 2009 una Política Corporativa contra el canvi climàtic per mitjà de la que es va comprometre a recolzar, entre altres mesures, un objectiu ambiciós global de reducció d’emissions en el compliment del Protocol de Kyoto i els acords internacionals que ho substituïren; impulsar el desenrotllament de tecnologies eficients des del punt de vista de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle; advocar per un mercat global d’emissions integrat i equitatiu i fomentar un ús eficient i responsable de l’energia, involucrant a tots els grups d’interés relacionats amb la companyia. H