Iberdrola i IKEA han signat un acord de col·laboració per a impulsar la mobilitat sostenible, pel qual l’energètica instal·larà més de 50 punts de recàrrega de vehicle elèctric i subministrarà energia 100% renovable en botigues, centres logístics i edificis corporatius, de la companyia de decoració a Espanya en 2019.

Amb l’objectiu d’aconseguir millorar el dia a dia de la majoria de les persones, IKEA oferirà recàrrega per a vehicles elèctrics de forma gratuïta a tots els seus clients. Les botigues de Màlaga, Badalona i Zaragoza seran les primeres a disposar d’aquests equipos. En paral·lel, Iberdrola instal·larà punts de recàrrega en les oficines centrals d’IKEA a San Sebastián de los Reyes i el seu centre logístic de Valls (Tarragona). El desplegament a Espanya, que s’inicia aquest mes, quedarà completat durant l’any 2019.

Els clients i usuaris d’aquests punts d’IKEA recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, que prové de fonts de generació neta en comptar amb certificats de garantia d’origen renovable. Així mateix, podran realitzar la recàrrega, siguen o no clients d’Iberdrola, de forma senzilla des del seu mòbil amb l’aplicació per a dispositius mòbils que l’empresa ha desenvolupat en el marc del seu pla Smart Mobility.