Els parcs naturals de la Comunitat Valenciana han posat en marxa diverses iniciatives per a continuar difonent l’aprenentatge i el gaudi de la naturalesa, ara des de casa. Totes elles estan basades en una sèrie de quaderns que es poden descarregar amb activitats per a fer en família i continuar coneixent l’entorn natural.

Els quaderns proposen treballs manuals, receptes i lectures relacionades amb el medi ambient i activitats pensades per als xiquets i xiquetes, que també poden aprofitar els pares i mares com a recurs que conjuga formació i joc. Aquests materials didàctics, que es poden descarregar des de la pàgina web (www.parquesnaturales.gva.es), tenen com a finalitat que els xiquets i xiquetes continuen aprenent sobre els 22 parcs naturals de la Comunitat, així com de les característiques de la flora i fauna que hi ha.

El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Fran Quesada, ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquesta iniciativa que «ajuda les famílies a conéixer i reconéixer la bellesa i la biodiversitat dels nostres parcs naturals en un moment com l’actual», en referència al confinament i a la suspensió de les classes de manera presencial.

La Conselleria ha volgut reconéixer el treball dels equips de personal educador, treballador i directiu dels parcs naturals, que continuen treballant a través de mitjans telemàtics i tecnològics «per a fer arribar la naturalesa i l’educació ambiental a les llars».

Així mateix, el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca ha elaborat un quadern d’activitats amb el nom El Prat des de la finestra, que es publicarà cada dimarts i cada divendres per a donar a conéixer de manera amena el patrimoni natural. En ell es poden trobar passatemps, treballs manuals i curiositats que permeten conéixer des de casa la naturalesa del parc. En l’elaboració, a més de l’equip d’educadors del parc natural, hi participen la Fundació Global Nature i els ajuntaments de Torreblanca i Cabanes.