+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

NOVES POLÍTIQUES

Avança l’estratègia valenciana davant del canvi climàtic

El document tindrà un esborrany definitu al mes de juliol i es traslladarà a un grup d’experts

 

En la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic va participar la consellera Elena Cebrián. - MEDITERRÁNEO

R.D.
07/06/2017

La nova «Estratègia Valenciana davant del Canvi Climàtic» tindrà un esborrany definitiu al juliol, després de passar el document per la reunió de la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic, que va tancar la consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Elena Cebrián, i va presidir el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro.

Este document es traslladarà a un grup d’experts independents que ho revisarà i se sotmetrà també a coneixement del Consell Assessor i de Participació de medi ambient (CAPMA).

En la sessió de la comissió, que va coincidir amb el Dia Internacional del Medi Ambient i de la que formen part representants de 22 direccions generals, secretaria autonòmica de Turisme, Ivace i representants de les diputacions, es van repassar els treballs del Consell Assessor Participatiu del Medi Ambient (CAPMA), les últimes dades d’emissions, la tramitació del comerç de drets d’emissió i les propostes de quantificació per a introduir en l’estratègia de canvi climàtic en els tres àmbits de treball (mitigació, adaptació i sensibilització i divulgació).

La nova estratègia inclourà mesures rellevants sobre energies renovables o mobilitat sostenible, i altres orientades cap a l’autoconsum i a l’eficiència energètica en edificis públics i instal·lacions industrials.

TRES BLOCS / La proposta d’objectius a incloure en la nova «Estratègia» s’han dividit en tres blocs. El primer, d’investigació i sensibilització, on es pretén que l’Administració Pública exercisca un paper exemplar en matèria d’estalvi, eficiència energètica i lluita enfront del canvi climàtic.

El segon, d’adaptació, identificant vulnerabilitats, detectant riscos i augmentant la resliencia del teixit econòmic i la societat valenciana. Un tercer de mitigació, amb un full de ruta per a un model socioeconòmic basat en economia hipocarbónica; reducció de les emissions de gasos efecte d’hivernacle associades al transport, així com disminució de la generació de residus i millora de la seua gestió promovent l’economia circular.

S’ha aprofitat la comissió per a la presentació de la marca «enfront del canvi climàtic» que permetrà identificar totes aquelles activitats de la Generalitat que tinguen incidència en la matèria.