+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

campanya dinformació

Benicarló acull una exposició didàctica sobre l’ozó troposfèric

Ecologistes en Acció organitza una mostra itinerant en la Comunitat

 

L’ozó troposfèric, un complex i desconegut contaminant atmosfèric. - MEDITERRÁNEO

R. D. BENICARLÓ
05/07/2017

Quin aire respirem? És la pregunta que ens fem sense obtenir una resposta clara. La campanya Informació sobre l’Ozó Troposfèric que promou l’àrea d’Aire Net d’Ecologistes en Acció pretén donar a conèixer este complex i desconegut contaminant atmosfèric que és el que presenta, en l’estat espanyol, una major extensió i afecció sobre la població i la vegetació.

Ecologistes en Acció ha escollit deu ciutats de la Comunitat Valenciana, on s’han superat els valors establits, per a dur a terme esta campanya itinerant que va acompanyada per una exposició de 12 panells on trobem tota la informació rellevant i consells tant per a la salut personal com per a protegir la vegetació. L’exposició se situa des d’ahir, 4 de juliol, i fins al dia 14, al Mucbe de Benicarló.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) 37 milions d’espanyols han respirat aire contaminat per ozó troposfèric durant 2016, es a dir, quatre de cada cinc persones. I l’Agència Europea de Medi ambient (AEMA) destaca a Itàlia i Espanya com els dos països europeus amb majors danys sobre la vegetació. Afectant a Espanya al 60% de la superfície conreada.

L’ozó troposfèric es forma per la suma d’emissions antropogèniques i una forta radiació solar, sent transportat per les brises litorals on roman durant més temps amb efectes més nocius. Les fonts principals són la indústria i el tràfic.