Gràcies a l’esforç organitzatiu d’APNAL-Ecologistas en Acció Vinaròs, la revista digital La Calamanda i Ecologistes del Sénia, des d’este mes de maig i fins al mes de setembre, s’estan programant un total d’onze xarrades en quatre municipis de les comarques del Montsià (Tarragona), Baix Maestrat i Plana Baixa sobre medi ambient amb una sèrie de professionals de primer nivell.

Yayo Herrero va ser l’encarre-gada d’inaugurar este cicle amb una conferència sobre ecofeminisme a Benicarló el passat dia 18. Hui dimecres, dia 30, és el torn d’Antonio Turiel, que impartirà la xarrada Crisi energètica, crisi ecològica i crisi ambiental: les verdaderes crisis del nostre temps, a partir de les 20.00 hores, en la Caixa Rural de Benicarló.

ARAÚJO / I dissabte que ve, 2 de juny, Joaquín Araújo oferirà —a les 19.30 hores— els seus grans coneixements en el Vinalab de Vinaròs amb la ponència Obri els ulls al teu voltant.

L’escriptor, divulgador i naturalista Joaquín Araújo porta tota una vida dedicat a la militància ecologista, i al llarg de la seua trajectòria ha sigut reconegut amb el premi més important del món en este àmbit, el Global 500 de l’ONU, i amb el més important d’Espanya, ja que és l’únic espanyol dos vegades reconegut amb el Premi Nacional de medi ambient. Autor de més de 100 publicacions, és una de les grans referències naturalistes en el món.