Betxí formarà part dels 176 municipis adherits a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra cada any entre el 16 i el 22 de setembre, amb l’objectiu d’introduir i promocionar mesures de transport sostenible, i invitar els ciutadans a modificar els hàbits de desplaçament i buscar alternatives al vehicle privat.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, i coincidint amb la celebració de les Festes Majors de Setembre 2016, l’Ajuntament de Betxí organitzarà, el pròxim dimarts, 20 de setembre, una sèrie activitats per tal de promoure iniciatives de mobilitat urbana sostenible que contribuisquen a la millora en el medi ambient i en la qualitat de vida.

La Setmana Europea de la Mobilitat es celebra cada any des de 2002, com a conseqüència de l’èxit aconseguit en les iniciatives del ‘Dia sense Cotxes’. Més de 400 autoritats locals de 23 països van participar en l’esdeveniment durant el primer any. La conscienciació en relació amb esta iniciativa ha crescut any rere any i l’opinió pública ha estat molt favorable.

A més, esta jornada proporciona una oportunitat d’iniciar una àmplia oferta d’activitats i ofereix una plataforma als responsables locals, organitzacions i associacions per a promoure iniciatives sobre mobilitat urbana sostenible i conscienciar sobre el dany que les actuals tendències en mobilitat urbana provoquen en el medi ambiente i en la qualitat de vida.

Al temps, la campanya intenta establir col·laboracions amb parts interessades locals i participar en una iniciativa a nivell europeu compartint una meta i una identitat comuna amb altres pobles i ciutats. Finalment, la iniciativa pretén destacar el compromís local respecte a les polítiques de transport urbà sostenible, i fomentar noves polítiques i mesures permanents. Cal recordar, en este sentit, que des de l’any 2012, Betxí forma part del projecte anomenat ‘Compartir cotxe’. H