El finançament europeu del projecte Life Ecocitric, que lidera l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, ha fet possible la instal·lació de més de 800 plaques amb codis QR (que es poden llegir des del telèfon mòbil) en les finques agrícoles del terme municipal. Amb elles s’arreplegarà informació per a “un ambiciós pla d’ordenació geogràfica agrícola, que ens permetrà fer durant els pròxims anys un complet estudi per a millorar el regadiu, les aplicacions fitosanitàries i ser eficients, adaptant la nostra agricultura al segle XXI”, tal i com explica el regidor de Promoció Econòmica, Jorge García.

El regidor d’Agricultura, Fernando Daròs, afegix que les plaques “tenen una funció informativa i ens permeten arreplegar dades, però en cap moment es pot saber qui és el propietari”. La geolocalització es plasmarà en un mapa interactiu amb el qual “sabrem els tipus de producció, quantes hectàrees hi ha de cada varietat i quantes hores es rega i quan”, en paraules de Daròs.

Entre els beneficis d’este projecte està “la diversificació de l’agricultura per a fer el nostre camp més rendible, la racionalització de l’ús d’aigua i abaratir els costos per als agricultors”.

García també ha destacat que l’any “que portem gestionant Life Ecocitric hem complit amb totes les fites i terminis marcats, perquè volem aprofitar tots els recursos que Europa posa al nostre abast, tant per al desenvolupament econòmic com a agrícola”. H