Més de 36.000 persones han participat a Castelló en el projecte Recicla amb els Cinc Sentits de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, des que s’engegara el dia 5 de juny de 2014. Des de llavors s’han realitzat en nombrosos municipis castellonencs prop de 500 tallers formatius i divulgatius per a ensenyar-nos hàbits ciutadans correctes sobre com gestionar els residus que generem en les nostres llars i empreses.

Un equip de professionals d’Educació Ambiental ha recorregut, des de fa quatre anys, totes les comarques castellonenques impartint tallers en centres infantils, col·legis de Primària, Instituts, Formació Professional, Centres Ocupacionals, Residències, Centres de Dia i Unitats de Respir de persones majors, centres de persones amb capacitats diferents i centres hospitalaris. Així mateix, aquest projecte ha desenvolupat nombroses activitats en col·laboració amb ajuntaments, associacions i col·lectius ciutadans, i també ha participat en nombroses fires i esdeveniments relacionats amb el reciclatge, la protecció del medi ambient i el canvi climàtic. Tots els tallers i activitats d’aquest projecte són totalment gratuïtes.

Caràcter inclusiu

Una dels senyals d’identitat d’aquest programa és el seu caràcter ciutadà i inclusiu, dedicant especial atenció a les persones amb capacitats diferents a través de l’engegada d’un programa de tallers, realitzats a Castelló amb la col·laboració de les organitzacions i ong d’aquests col·lectius, així com materials de treball específics.

Recicla amb els Cinc Sentits cerca el compromís d’una societat responsable amb la protecció del medi ambient, fomentant nous valors, motivació i els llits per a la participació activa. És un programa de la Consellería amb la participació dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) per a la correcta gestió dels residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació Ecolec, Fundació Ecotic, Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Fundació EcoRaee’s i Sigre. Per a sol·licitar tallers es pot escriure a talleres@reciclaconloscincosentidos.com o bé cridar al 902 88 55 10. Més informació: www.reciclaconloscincosentidos.com