El 5 de juny, la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial de la Universitat Jaume I organitza un seminari en línia sota el títol «L’Hidrogen: la nova revolució ambiental». Aquest webinar comptarà amb la participació d’Emilio Nieto, director del Centre Nacional de l’Hidrogen (CNH2), i tindrà com a objectiu oferir una visió general del nivell actual de desenvolupament de les tecnologies de l’hidrogen i el seu important paper en la transició cap a una economia baixa en carboni.

Durant la sessió, que començarà a les 9.00 hores i tindrà una duració aproximada d’hora i mitja, es desenvoluparan amb major profunditat les possibilitats d’utilització de l’hidrogen com a vector energètic (mitjançant l’ús de piles de combustible i la seua integració amb les energies renovables), a més de plantejar les diferents modalitats d’aquesta tecnologia (hidrogen gris/blau i hidrogen verd) i exposar alguns aspectes importants dels diferents sistemes de producció.

La presentació exposarà també alguns casos pràctics de l’ús de l’hidrogen en certes aplicacions reals, com per exemple en la gestió d’energies renovables i l’estabilització de les xarxes energètiques, o en la producció d’amoníac i metanol verd.

El webinar finalitzarà amb una taula redona per a resoldre qüestions concretes que puguen plantejar els participants sobre les aplicacions futures, reptes tecnològics o barreres tècniques i econòmiques del desenvolupament de les tecnologies lligades a l’ús de l’hidrogen.

COL·LABORACIÓ / La Càtedra BP de Medi Ambient Industrial sorgeix per l’interés de BP Oil España i la Universitat Jaume I a proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l’àmbit del medi ambient industrial, així com també acostar el món de l’ensenyament a la realitat de la indústria.

En el seu compromís amb el medi ambient, la Càtedra pretén contribuir al benestar amb certes accions destinades a disseminar el coneixement i a fomentar la consciència ambiental. A més, convida a professorat, personal investigador i professionals de les empreses a col·laborar.

Cal destacar que aquest esdeveniment, previst inicialment de manera presencial, ha passat a modalitat en línia a causa de la situació actual causada per la covid-19.