María José Viñals, catedràtica de la Universitat Politècnica de València i directora del Centre Espanyol d’Aiguamolls creat per la Fundació Biodiversitat des de 2009 a 2011, va impartir una de les sessions del cicle Dijous de seminari organitzat per la Càtedra Facsa d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I.

El seminari es va centrar en la dimensió social dels aiguamolls destacant que el gaudi de la naturalesa és un dret constitucional i com una ciutadania conscienciada és fonamental per a conservar aquests ecosistemes. Per això, la catedràtica ha assegurat que «si no tens el suport social, les decisions que prenguis fracassaran. No obstant això, si les propostes arriben de la societat, hi ha moltes més possibilitats que es duguin a terme. Per a això, cal informar la gent i donar-los elements d’anàlisis perquè ho apreciï i ho vulgui protegir».

Viñals va assenyalar la importància de la conscienciació de l’Administració Pública i d’aquelles persones que prenen les decisions perquè «d’ells i de les lleis que afavoreixin depenen en molts casos la conservació d’aquests espais». A més, va destacar el valor mediambiental dels aiguamolls de la Comunitat Valenciana ja que són els únics d’aigua dolça en l’arc mediterrani, per la qual cosa es tracta d’un magatzem d’aigua dolça.