Ses Majestats els Reis Felipe VI i Letizia van entregar ahir en les oficines d’Iberdrola a Madrid les beques atorgades per la companyia a estudiants i jóvens investigadors a través de les diverses convocatòries dutes a terme en 2016, entre els que cinc estudiants de la Comunitat Valenciana (Gemma García, David García, Pascual López, Miguel Ángel Reyes y Mar Fernández).

Durant el seu discurs, el president de la companyia energètica, Ignacio Galán, va remarcar que un dels principals reptes a aconseguir és el de “reduir dràsticament les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle causants del canvi climàtic”, un objectiu amb què es troba totalment compromesa Iberdrola, que s’ha convertit en un referent internacional en este àmbit. El primer productor eòlic mundial ja ha aconseguit que les seues emissions siguen un 30% inferiors a les del sector a Europa i s’ha marcat com a meta ser neutre en carboni en 2050.

Així mateix, Galán va posar en valor el conjunt d’actuacions solidàries de l’empresa espanyola, l’aposta per l’educació i la formació, el compromís amb la innovació i les accions en els àmbits del medi ambient, l’art i la cultura, que configuren el Dividend Social de l’empresa. En este sentit, cal destacar la contribució de la companyia a la formació de més de 1.300 estudiants universitaris, molts dels quals s’han incorporat a Iberdrola.

Durant el seu discurs Galán va recalcar també la importància del desé aniversari del Programa Internacional de Voluntariat Corporatiu, que ha consolidat “una comunitat de voluntaris que posen els seus coneixements i el seu temps lliure al servici de la millora de la qualitat de vida de les persones, la integració de col·lectius vulnerables, l’atenció del medi ambient, el desenrotllament sostenible i l’accés a l’electricitat als que encara no disposen d’ella”.

“Només en 2015, les activitats dels més de 2.000 voluntaris han beneficiat, directament o indirectament, a centenars de milers de persones”, va explicar Galán en l’acte d’ahir dimarts a la capital del país, qui va assenyalar que estos voluntaris són “els ambaixadors” dels valors d’Iberdrola en tot el món, constituint “un exemple de sacrifici, generositat, solidaritat i comportament ètic”, en les seues paraules.

Prop de 600 beques entregades

Finalment, Galán va recordar que Iberdrola ja ha atorgat beques a quasi 600 jóvens de diverses nacionalitats i s’ha dirigit als becats d’enguany per a demanar-los que aprofiten esta oportunitat sense oblidar que, perquè esta formació siga realment completa, “ha d’anar sempre acompanyada per uns ferms valors ètics i una vocació de servici als ciutadans: una suma de coneixements, principis i solidaritat com la que posen en pràctica els nostres voluntaris”.

El programa de beques i ajudes a la investigació d’Iberdrola pretén impulsar la preparació de les noves generacions, principalment en l’àmbit de l’energia, amb especial dedicació al desenrotllament de les renovables, la protecció de la biodiversitat i el foment de l’eficiència del sistema energètic, així com en el de la preservació del patrimoni artístic i cultural, matèries totes elles en les que la pròpia companyia es veu reflectida a través de la seua activitat.

Per al curs 2016-2017 la companyia ha concedit 142 beques, amb la qual cosa ja ha destinat a este programa en el seu conjunt prop de 3,5 milions d’euros. Així, s’aconseguix quasi quadruplicar el nombre de beques i es multiplica per sis el pressupost respecte a la convocatòria de 2010. H

Un altre estudiant de Madrid podrà estudiar en la Universitat Jaume I