El director general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, va presentar la nova política mediambiental europea en el Fòrum de Consellers de REDIT (Red de Institutos Tecnológicos de la Comunitat Valenciana), i on està integrat l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) de l’UJI de Castelló, celebrat en l’Institut de Biomecànica de València.

Calleja va remarcar que «tenim quatre grans crisis ecològiques d’índole planetària. Dels deu principals riscos mundials que detecten les empreses, cinc són mediambientals. En aquest sentit, des de la Unió Europea s’està treballant en el Pacte Verd Europeu, en el qual el medi ambient serà el fil conductor del nostre creixement econòmic». El directiu va explicar també que des de la Comissió Europea s’entén que «cal transformar els quatre sistemes econòmics amb més impacte, que són: energia, mobilitat, alimentació i construcció i infraestructures». Així mateix, va destacar que «treballarem en quatre sectors molt importants: tèxtil, que només recicla l’1%; construcció, electrònica i plàstic, promovent mesures i objectius com, per exemple, que en 2030 tots els productes del mercat siguen reciclables».

Finalment, va comentar que «no es pot parlar de Pacte Verd sense parlar d’innovació», i va afegir que les empreses europees tenen una gran oportunitat per a despuntar. En aquest sentit, el programa LIFE ha obtingut un gran èxit i «augmentarà el seu pressupost en un 70%», va assegurar.