El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana a Sagunt (CEACV) va acollir la primera reunió autonòmica de cara a la Conferència Internacional Infantojuvenil (Confint) que sota el lema Cuidem el planeta, va reunir representants de la comunitat educativa de Primària i Secundària pertanyents al projecte de Red de Centres educatius cap a la Sostenibilitat de la Comunitat Valenciana (CSCV).

La Conferència és una iniciativa educativa i mediambiental que busca el compromís i la responsabilitat dels i les joves enfront del desafiament ambiental al qual s’enfronta el planeta. La iniciativa té com a objectiu generar una interacció entre joves de diferents edats i de diferents regions, països i continents que aprenen i actuen units i que tenen una fi comuna: aproximar la dimensió de la política ambiental al món educatiu.

A la trobada, a la qual va acudir la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, i la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca; van assistir més de 70 docents i un gran nombre d’estudiants, junt amb les seues famílies, els quals van participar en diferents tallers i taules redones.

Els i les més xicotetes van ser els principals protagonistes d’aquesta cita, ja que es van encarregar d’exposar les iniciatives en les quals han estat treballant, a més de presentar les seues candidatures a representants per a la pròxima Confint nacional, que tindrà lloc a Valsaín, Segòvia.

PARTICIPACIÓ / En aquesta primera edició valenciana han participat 20 centres escolars, 17 de la província de Valencia, 2 d’Alacant i un de Castelló, a més d’altres quatre col·legis convidats de la província d’Albacete. En el marc del projecte s’organitzen assemblees en els centres escolars a nivell provincial, autonòmic, nacional i internacional. Gràcies al treball de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Conselleria d’Educació s’està impulsant el projecte de Xarxa de Centres Educatius cap a la Sostenibilitat de la Comunitat (CSCV).