Prop de 100.000 arbres i arbustos s’han plantat amb motiu del Dia de l’Arbre que ha promogut enguany la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

El 31 de gener es va celebrar en la Comunitat Valenciana aquesta jornada i tots els anys el Consell posa en marxa diferents activitats per a celebrar-lo, entre elles destaca la donació gratuïta de plantes forestals a col·legis, instituts, entitats sense ànim de lucre, ajuntaments i particulars, amb la finalitat de fomentar el compromís i la contribució de la societat civil en la conservació dels boscos valencians.

Amb una gran resposta ciutadana la Conselleria treballa coordinadament per a dotar de transversalitat a la celebració d’aquest dia, «d’una banda des de les diferents direccions generals que han desenvolupat iniciatives conjuntes en les quals han participat més d’un centenar d’ajuntaments, i d’altra banda amb la societat civil ja que també s’han implicat més de 100 associacions», en paraules de la responsable de l’àrea, Mireia Mollà, qui assenyala que «la finalitat que es persegueix amb les activitats que es programen és la de donar a conéixer els ecosistemes forestals, posant el punt de mira en els beneficis ambientals que ens ofereixen els arbres i la necessitat de conservar-los».

Fins al moment, un total de 143 ajuntaments, 7 parcs naturals i 125 associacions han dut a terme actuacions de plantació d’arbres. Aquests actes es continuaran desenvolupant en el nostre territori al llarg dels pròxims mesos.

Cal destacar que als Parcs Naturals de Serra d’Irta, Prat de Cabanes-Torreblanca, Serra d’Espadà, Tinença de Benifasà, Penyagolosa i Desert de les Palmes han plantat més de 2.600 arbres, i que 630 alumnes de 15 centres educatius de la Comunitat Valenciana han plantat 140 exemplars de pi blanc, llentiscle i aladern, entre altres espècies.