Del 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Generalitat ha posat en marxa la iniciativa Hui descansa el cotxe amb què es pretén «crear una gran cadena que transmeta un missatge clar als conductors a favor de la mobilitat sostenible». Per a això es partirà des dels departaments autonòmics de transport i política educativa, enllaçant amb els professors dels centres educatius i finalitzant amb els estudiants, «que portaran a les seues cases els arguments per a evitar l’ús indiscriminat de l’automòbil en la vida quotidiana».

TREBALL CONJUNT / Per a fer efectiva la transmissió del missatge, la Generalitat posarà a disposició dels centres d’educació secundària i formació professional diversos materials de reflexió. Entre ells, un vídeo divulgatiu de curta duració amb el lema de la campanya, una presentació teòrica explicativa del concepte de mobilitat sostenible i una proposta pràctica de taller de debat recolzada en un reconegut documental sobre la qualitat de l’aire en les nostres ciutats.

En este sentit, la Generalitat sol·licitarà la col·laboració dels jóvens perquè «traslladen a les seues famílies els missatges i arguments treballats en l’aula; la qual cosa permetrà reflexionar en la llar si les pautes de mobilitat que seguixen són sostenibles i en què es podria millorar de cara al futur».