Els equips de treball encarregats de reparar els danys produïts pels temporals d’hivern ja han actuat en 310 quilòmetres de pistes i camins forestals. Es continua avançant, així mateix, en la reparació dels danys produïts en l’arbratge, d’acord amb la comanda feta a Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, SA (Vaersa), empresa pública que té encomanades estes actuacions en terrenys forestals gestionats per la Generalitat.

Les actuacions s’estan duent a terme en 17 comarques de la Comunitat Valenciana en un avanç progressiu, com bé ha remacat la consellera de medi Ambient, Elena Cebrián. Més de 30 operaris treballen en la reparació de pistes i camins forestals, tasca que es va iniciar a finals de maig passat i que continuarà en els pròxims mesos. La majoria dels danys ocasionats pel temporal han sigut despreniments aïllats de roques, grans despreniments de terres, reguerons en les pistes que impedixen el trànsit, rebliment d’arquetes de passos d’aigua i caigudes d’arbratge.

A la província de Castelló s’ha actuat en 118,6 quilòmetres de pistes i camins de les comarques dels Ports i Alt Palancia. En Altura, Morella i Vallibona s’han conclòs els treballs (moviments de terres) i a Jérica i Zorita del Maestrazgo es troben molt avançats.