Quins animals habiten a l’entorn del Penyagolosa? Sabríem nomenar algun? Quines espècies han estat les veritables pobladores d’aquest paratge al llarg de la història? Per a poder revelar algunes d’aquestes preguntes, el Parc Natural del Penyagolosa ha organitzat una xerrada i posterior ruta per a «descobrir els secrets dels animals del bosc». Una ruta, tot cal dir-ho, bastant singular, perquè es tractarà de conèixer a aquests «residents d’excepció» a través dels «seus senyals».

Sí, així és. des del PN del Penyagolosa han ideat per a diumenge que ve, 24 de febrer, a partir de les 10.00 hores —amb eixida des del centre d’interpretació situat a Sant Joan de Penyagolosa— un itinerari en el qual seguir les pistes que van deixant els membres de la fauna local. Gràcies als tècnics ambientals del parc, els participants en aquesta activitat aprendran a «fer de detectius pel camp» per a «detectar, reconèixer i interpretar les petjades, els caus, les restes de menjar i altres indicis» que assenyalen la presència i el comportament dels ocells i mamífers que han fet del Peñagolosa la seua llar.

No obstant això, abans d’emprendre la marxa «detectivesca», es durà a terme una petita xerrada introductòria, a càrrec dels responsables de conservació del parc, en la qual mostraran una col·lecció dels diferents tipus de senyals que poden albirar-se, per a així poder reconèixer d’una forma molt més fidedigna aquelles marques o petjades que es troben als voltants de Sant Joan del Penyagolosa,

La participació està oberta a tots els públics, encara que és necessària fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: parpenyagolosa@gva.es o bé cridant al telèfon 964 76 08 38 —horari de 10.00 a 14.00 hores—. Aquesta activitat és recomanable que els xiquets —millor a partir de 6-7 anys— estiguen acostumats a caminar per la muntanya. És imprescindible portar calçat adequat i roba d’abric, esmorzar i aigua, perquè la duració serà de quatre hores i mitja aproximadament. Si voleu convertir-vos en «detectius animals», les places són limitades!