El Corte Inglés, en col·laboració amb Ecovidrio, ha posat a la venda un pràctic ‘miniglú’ per a facilitar el reciclatge domèstic de vidre, el consum del qual augmenta de manera exponencial en estes festes. Es tracta del clàssic contenidor verd però en miniatura, amb unes dimensions aptes per a qualsevol cuina i capacitat para fins a set envasos o botelles.

Els seus atractius dissenys, un amb el lema «No hi ha excuses» i un altre de flors d’Ágatha Ruiz de la Prada, així com el seu preu, fan d’estos minicontenedores una opció original i responsable per a regalar este Nadal. Amb ells, no sols es promou el reciclatge de vidre a casa, sinó que una part del seu preu es destinarà a la recuperació del bosc mediterrani i la seua biodiversitat per mitjà de repoblació. De fet, El Corte Inglés donarà la dita quantitat a WWF Espanya per al seu projecte en la Serra d’Alcublas, en la comarca Dels Serrans (València), arrasada per un incendi en 2012 en el que van cremar més de 20.000 hectàrees.

XIFRES / El reciclatge de vidre no sols reduïx el volum de residus generats per les llars, sinó que a més permet estalviar en matèries primeres i energia i disminuïx les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. En 2015, segons dades d’Ecovidrio, cada espanyol va reciclar una mitjana de 15,5 quilos de vidre, o el que és el mateix, 59 envasos per persona. Quant al compromís dels ciutadans amb el reciclatge, el 78% dels espanyols afirma separar sempre els envasos de vidre en la llar.