El Grup El Corte Inglés ha obtingut la certificació de Residu Zero d’AENOR, per a tots els seus establiments i plataformes logístiques d’Astúries, Cantàbria, i Castella i Lleó, que se sumen així als certificats en 2019 a Galícia. En total, 20 centres del grup compten ja amb aquest segell mediambiental i molt prompte seran més, ja que els centres de la Comunitat Valenciana han iniciat el procediment per a obtindre la certificació AENOR a la fi d’aquest mateix any o principis del 2021.

El certificat AENOR de Residu Zero acredita que l’empresa valora almenys el 90% de totes les seues fraccions de residus, evitant que aquests tinguen com a destinació final l’abocador. Aquest certificat ajuda les organitzacions a optimitzar processos, posant el focus en els punts de generació de residus i contribuint a l’impuls de l’Economia Circular, ja que es prioritza la reutilització i el reciclatge, aprofitant els residus com a matèria primera per a nous processos. D’aquesta forma, l’empresa s’avança a les noves directrius europees.

ACCIONS / L’activitat desenvolupada per El Corte Inglés genera més de 50 fraccions diferents de residus, que se segreguen correctament per a la seua valorització. Aquests residus procedeixen tant de les activitats pròpies del negoci com de les llars dels clients.

Entre les accions que s’han posat en marxa a aquest efecte destaquen la reorganització de les rutes logístiques i l’optimització de la càrrega dels vehicles —amb la consegüent reducció de les emissions de CO2—. En els centres en els quals està implantat aquest sistema, s’aconseguirà la donació de més de 325 tones a Bancs d’Aliments o altres ONG, o la valorització com a compost de 221tones de residus orgànic en un any. A més, quasi 272 tones de fusta seran entregades a empreses locals de transformació perquè es reutilitzen com a matèria primera, i es valoraran prop de 2.000 tones de residus d’aparells elèctrics i electrònics destinats a la seua reutilització, recuperació o reciclatge.

Amb aquestes i altres mesures s’aconseguirà evitar que arribe a abocador l’equivalent als residus generats durant un dia per 379.167 ciutadans, amb el consegüent impacte mediambiental en l’entorn. El projecte desenvolupat suposa un pas més dins de l’estratègia mediambiental del Grup que té en el Residu Zero una de les seues metes.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el compromís d’El Corte Inglés de vinculació amb la societat i el medi ambient, així com en l’esperit de proximitat que manté amb les inquietuds dels ciutadans.