Les àrees protegides a Europa complixen un paper fonamental en la conservació de la naturalesa, preserven els nostres recursos naturals i són nuclis de biodiversitat. Els parcs són el nostre sistema de suport vital, com bé remarca la Federació EUROPARC, encarregada d’impulsar la celebració del Dia Europeu dels Parcs 2017 —que enguany s’organitza sota el lema Canvia el clima, canvien els parcs— dimecres que ve, 24 de maig, com una oportunitat per a transmetre a la societat la importància de la seua protecció.

Per això el Parc Natural del Desert de les Palmes s’ha volgut sumar a esta iniciativa organitzant la seua I Jornada de Pintura Ràpida on plasmar tota la bellesa dels paisatges del Desert de les Palmes. La jornada està dirigida a gent sense límit d’edat, tècnica, ni habilitat. Només amb ganes de disfrutar i compartir este art amb la naturalesa.

Jornada

El 21 de maig, a l’arribar al Centre d’Interpretació La Bartola, es durà a terme un xicotet recorregut per a ubicar-se i triar la zona per a dibuixar que més agrade a cada un dels participants. El Parc serà l’encarregat de repartir el material bàsic de dibuix ( temperes i pinzells) per a aquells que no disposen d’ell. Cal destacar que les pintures realitzades s’exposaran a l’acabar l’activitat i es penjaran en la web dels Parc Naturals de la Comunitat Valenciana — www.parquesnaturales.gva.es—. Las places són limitades, i per això és necessària la inscripció cridant al 964 33 36 87, o bé enviant un correu electrònic a la direcció: paratge_desert@gva.es.

D’altra banda, i en el marc d’esta efemèride, s’ha convocat també el VI Concurs de Fotografia Europarc-España. Fins al 19 de maig, com informen des del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, es poden presentar les imatges —un màxim de dos instantànies—a este certamen en què poden participar fotògrafs professionals o aficionats majors de 18 anys —l’adreça web per a l’enviament de les fotografies és: www.redeuroparc.org/concurso-de-fotografia—.

El concurs compta amb la col·laboració de l’Associació Espanyola de Fotògrafs de Naturalesa (AEFONA), l’Associació Fotografia i Biodiversitat, l’Organisme Autònom Parcs Nacionals, i diverses empreses adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible col·laboradores del projecte.

Premis

El jurat d’este concurs tindrà en consideració l’adequació de les fotografies al tema general de la convocatòria, així com l’originalitat i la composició de les instantànies, com assenyalen des d’Europarc-España.

S’atorgaran dos premis per cada categoria (general i estudiants). Els premis consistiran en estades i activitats oferides per empreses adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible col·laboradors en esta edició del concurs. Es podran atorgar, a més, tants ACCÈSSIT de reconeixement a fotografies com el Jurat considere pertinent.