Ecofira i Efiaqua, que celebraran la seua pròxima edició de l’1 al 3 d’octubre en Fira València al costat d’Iberflora, acolliran en un gran espai central una denominada smart street, un carrer que recrearà les noves aplicacions urbanes que hui actualment s’estan implementant a les ciutats i que marquen el futur urbà cap a les anomenades ciutats intel·ligents o smart cities. Semàfors que usen sistemes de detecció intel·ligents, passos de zebra en tres dimensions, punts de càrrega per a vehicles elèctrics, equipament de jardineria sostenible o mobiliari urbà reciclable seran algunes de les innovacions que s’exhibisquen en aquesta mostra, que ocuparà la zona central de l’espai expositiu d’Ecofira i Efiaqua, situat en el nivell 3, pavelló 2, de Fira València.

Es tracta, en aquest sentit, d’una aposta de tots dos certàmens i els seus expositors en la seua evolució cap a un certamen molt bolcat en les solucions per a l’àmbit urbà. Cal tindre en compte que és en aquest entorn on els grans operadors en la gestió de residus i serveis d’aigües —el nucli dels expositors d’Ecofira i Efiaqua— estan desenvolupant les seues accions.

A més, tots dos certàmens reben un perfil de visitants professional cada vegada més nombrós lligat a l’Administració pública i la gestió urbana que s’interessa per aquests nous sistemes que millora la vida a les seues ciutats i pobles i que són oferits també pels mateixos operadors que gestionen els seus residus o els serveis d’aigua.