La Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l’Aigua, Efiaqua, continua ultimant els continguts sobre els quals pivotarà la seua propera edició, que se celebrarà de l’1 al 3 d’octubre en Fira València. En aquest sentit, els reptes digitals en l’àmbit de la gestió i el tractament de l’aigua, especialment en l’àmbit urbà, seran un dels leit motiv de les diverses jornades, xerrades i conferències que s’articularan de forma paral·lela a l’exposició comercial.

Així, seguint les recomanacions i els suggeriments aportats pel Comitè Organitzador del certamen —presidit per Vicente Fajardo de Global Òmnium i del qual formen part també firmes com Hidraqua, DAM, la castellonenca Facsa i organitzacions com Fenacore i Aseif— el certamen ja ha iniciat els contactes per definir el programa de conferències. A aquest efecte s’abordaran les conseqüències de la Directiva Marc d’Aigües i el Llibre Verd de la Governança de l’Aigua, a més d’articular un cicle de conferències al voltant de la gestió urbana de l’aigua pròpiament dita a través de les conseqüències del canvi climàtic a les ciutats i la necessitat d’una gestió intel·ligent dels recursos hídrics.

S’abordarà així mateix com afecta l’economia circular en el sector de l’aigua i entrar de ple en els diferents plans municipals de Sequera, a més de la digitalització del sector i l’ús de l’anomenat «Big Data» per a una millor eficiència en la gestió.