Torna Efiaqua. La Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l’Aigua de Fira València torna al calendari firal enguany per a complir amb el seu caràcter biennal i arribar a la seua quinta edició, que se celebrarà finalment del 5 al 7 del pròxim mes de novembre en el recinte firal valencià.

El certamen, consolidat com a cita de referència en l’arc mediterrani per al sector de l’aigua, tornarà a coincidir amb la veterana Fira Internacional de Solucions Mediambientals i Energia, Ecofira, saló amb què s’establixen innumerables sinergies, sobretot, en l’àmbit de la digitalització i les smart cities.

‘SMART CITIES’ / Precisament l’àmbit de les ciutats intel·ligents i com millorar la sostenibilitat de les mateixes a través d’una gestió més eficient de l’aigua i dels residus urbans serà el fil conductor d’una pròxima edició que ja ha iniciat els seus preparatius amb la primera reunió del seu comité organitzador. Presidit novament per Vicente Fajardo, director general de Global Omnium, en el Comité estan representats importants operadors del sector com Hidraqua, DAM, Facsa (Grup Gimeno), els instal·ladors d’ASEIF o regants com FENACORES o la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

En aquesta reunió, celebrada el passat 10 de gener en les instal·lacions de Fira València, es van abordar els eixos principals sobre els quals pivotarà la pròxima edició d’Efiaqua, especialment en el que concernix a l’ampliació de la seua oferta expositiva cap a sectors d’interés com el tecnològic o el de la prestació de servicis en l’àmbit del regadiu, segment en què la Comunitat Valenciana és referència.

Nova ubicació / Una altra de les novetats de la pròxima edició de la Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l’Aigua serà la nova ubicació tant del seu saló com el d’Ecofira, que es traslladaran al Nivell 3 del Pavelló 7. Es tracta d’un espai diàfan de més de 20.000 metres quadrats de superfície expositiva amb substancials avantatges com la versatilitat a l’hora de distribuir els estands, l’àmplia capacitat de servicis i, sobretot, la ubicació del pàrquing just en el nivell inferior a la fira, amb la qual cosa permet l’accés directe des de la zona d’aparcament al centre de la fira pròpiament dita.