Els centres educatius d’ensenyança primària de la Comunitat Valenciana han arreplegat un total de 23.603,60 quilos de piles i acumuladors portàtils durant la campanya de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural Yo ayudo a Berto Zampapilas.

Aquesta campanya ha fomentat per segon any consecutiu la recollida selectiva d’aquest tipus de residus entre l’alumnat i les seues famílies, evitant que les piles acaben en contenidors equivocats. A més dels múltiples beneficis per al nostre medi ambient, el centre educatiu que més piles i acumuladors portàtils ha arreplegat per alumne/a en la seua província, ha rebut un xec de 2.500 euros per a utilitzar en material escolar o esportiu per al propi centre escolar.

PREMIATS / D’aquesta manera els guardonats amb eixa quantitat econòmica han sigut el Col·legi Fundació Flors de Castelló, el CEIP Confrides d’Alacant i el CEIP Vilamar de València. Representants dels tres centres educatius van arreplegar el seu premi de mans del director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer; del director comercial i de comunicació d’Ecopilas, Julio Lema; de la directora general d’ERP Espanya, Laura Alonso i del responsable d’empreses i comunicació d’ERP Espanya, Iago García, en un emotiu acte que va tindre lloc en el Palau de les Arts Reina Sofía de la capital valenciana.

En concret, un total de 100 centres escolars han sigut visitats per un equip mediambiental que explicava amb detall el desenvolupament de la campanya i realitzava una activitat de presentació teatralitzada amb la història de Berto Zampapilas, el protagonista d’aquest projecte educatiu i de conscienciació. A més, durant la visita es feia entrega, en funció del nombre d’alumnes i alumnes del centre, d’un o més contenidors de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils per a estos residus.

EN COL·LABORACIÓ / Yo ayudo a Berto Zampapilas està promogut per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural amb les entitats gestores dels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada (SCRAP’s) del productor de piles i acumuladors Ecopilas i European Recycling Platform (ERP).