+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

ES PODRAN ENVIAR TREBALLS FINS AL 2 D’ABRIL

Els escolars tractaran la problemàtica dels residus a Europa

La Generalitat convoca la segona edició del concurs ‘Cap a una economia circular’

 

En aquest concurs escolar podran participar alumnes de 6é de Primària de centres educatius de la Comunitat. - MEDITERRÁNEO

R. D.
22/01/2020

Les Conselleries d’Agricul-tura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i d’Educació, Cultura i Esport han convocat la segona edició del concurs escolar Cap a una economia circular: per una Europa sense residus. Es tracta d’una activitat cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu de fons Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

El concurs, orientat als alumnes de 6é d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, té com a objectiu sensibilitzar la infància sobre la importància del reciclatge i la protecció del medi ambient. La participació es realitzarà a través d’un projecte elaborat mitjançant treball cooperatiu, que desenvoluparà una solució pràctica per a millorar la gestió dels residus i la seua forma d’implantació.

Els projectes presentaran un contingut original, faran referència a la Unió Europea, destacaran la problemàtica dels residus, diferenciaran entre tipus de deixalles, identificaran diferents productors de residus, assenyalaran diferents alternatives de tractament, intentaran fer una valoració econòmica, relacionaran residus i medi ambient i al·ludiran a l’economia circular.

Fins al 2 d’abri es podran enviar els treballs i hauran d’estar elaborats en equip. El jurat es reunirà abans del 30 d’abril i valorarà la creativitat, la imaginació, l’originalitat i la capacitat per a adaptar la proposta presentada en el projecte a la realitat. Abans del 9 de maig es faran públics els projectes premiats i els finalistes i els guardons s’entregaran al maig, per a commemorar el Dia d’Europa 2020.

Els dos treballs premiats, així com els huit finalistes, seran guardonats amb un diploma commemoratiu i una visita d’un dia a una planta de reciclatge de la Comunitat Valenciana. A més, els seus treballs seran difosos a través de la pàgina web de les conselleries organitzadores.