El proper diumenge, 7 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Salut. Amb aquest motiu el parcs naturals de la Comunitat Valenciana animen a la ciutadania a participar en les activitats organitzades per a divulgar els beneficis sobre la salut de les persones que proporciona la visita als espais naturals protegits.

Segons remarquen, passejar per la naturalesa té efectes positius directes sobre la salut física, com ara la disminució de la freqüència cardíaca i de la pressió arterial; disminució del risc de desenvolupar malalties cardiovasculars; producció de vitamina D; recuperació de malalties i augment de la resposta immune; faciliten la participació social; proporcionen aliments naturals; proporcionen un catalitzador per a canviar certs estils de vida i aporten bones experiències per als xiquets i joves. Amb aquests beneficis presents, els paratges naturals promouen diferents jornades al llarg de tot el mes d’abril.

El mateix dia 7, a partir de les 10.30 hores, el PN Penyagolosa ofereix un passeig pels seus màgics boscos per a relaxar-se i gaudir dels beneficis per a la salut del exercici moderat, l’aire pur carregat d’efluvis vegetals, la música del ocells i la contemplació del paisatge. La passejada es completarà amb alguns jocs cooperatius i ecològics per a tots els públics.

La resta d’activitats, tindran lloc els dies 13 i 14 d’abril, i també el dia 27. Així, el PN Serra d’Irta promou un itinerari ornitològic a l’Ametler el dia 13, de 9.00 a 13.30 hores. Per la seua banda, el PN Prat de Cabanes-Torreblanca oferirà el mateix dia un petit recorregut familiar on posar en pràctica mitjançant el joc dels sentits aquells trucs que s’utilitzen en el món de l’ornitologia per poder distingir i classificar totes les espècies d’aus que habiten al paratge.

El 14 d’abril, al PN Tinença de Benifassà i al PN Desert de les Palmes, una ruta per visitar les impressionants muntanyes que envolten el poble de Coratxà i una classe de ioga respectivament. I, finalment, el 27 d’abril, al PN Serra d’Espadà, proposen visitar el bosc de sureres, únic en el nostre territori, a més de la fira d’oficis, la d’Almedíjar. Més informació: www.parquesnaturales.gva.es