Un any més, els parcs naturals de la província de Castelló es bolquen en la celebració del Dia de l’Arbre, que en este 2017 tindrà lloc el 29 de gener, si bé es realitzarà alguna que una altra activitat el dia d’abans, 28.

Esta jornada és un moment perfecte per a disfrutar del bosc, dels parcs i dels jardins les comarques castellonenques, i fer-ho d’una manera activa i educativa. És per això que les distintes administracions, cada vegada més conscienciades de la necessitat de protegir la naturalesa, es bolquen amb esta celebració i inviten a la ciutadania a participar activament en les seues campanyes, en les que, per cert, els més menuts solen tindre molt a dir.

El Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca serà el primer a donar la benvinguda a esta efemèride. Davall el títol Vine a celebrar el Dia de l’Arbre al Prat, el 28 de gener, a partir de les 10.00 hores, han organitzat una sèrie d’activitats per a descobrir quines espècies viuen en la zona humida i la seua funció dins de l’ecosistema. Així mateix, es plantaran i apadrinaran arbres que tiraran arrels en la marjal. L’endemà, 29, el torn serà per a la resta de parcs naturals. En la Tinença de Benifassà es realitzarà una nova ruta interpretativa que eixirà de Coratxà. Durant el matí es podrà disfrutar de les vistes del seu muntanyós entorn, descobrir arbres monumentals i comprovar alguns dels treballs realitzats dins del projecte LIFE Renaix el bosc que té com a objectiu la millora de les masses forestals de la zona. I en la Serra d’Espadà es durà a terme un itinerari interpretatiu per Pavías.

El Parc Natural de la Serra d’Irta invita a reconéixer a alguns arbres «amics» al llarg del camí fins al Mas del Senyor. I a l’arribar al Mas, es podran descobrir altres arbres desconeguts que per mitjà de la plantació que es durà a terme i l’ajuda necessària podran continuar vivint en este incomparable paratge. El mateix dia 29, en el Desert de les Palmes, els xicotets seran els protagonistes d’un matí molt completa per a crear consciència sobre la necessitat de conservar els nostres boscos i la seua biodiversitat, a més de realitzar una plantació.

Encara que és un arxipèleg, les Illes Columbretes s’unixen a la celebració amb una jornada en el Planetari de Castelló. Totes les activitats necessiten inscripció prèvia abans del 27 de gener. La informació necessària es troba en la web: www.parquesnaturales.gva.es