Després de la parada nadalenca, els diferents Parcs Naturals de la província de Castelló reprenen la seua programació per a (re)descubrir la flora i fauna de les comarques castellonenques a través de distintes rutes, així com realitzar tallers de conscienciació mediambiental. Així, este pròxim dissabte, 14 de gener, tant en el Parc Natural del Penyagolosa com el de la Tinença de Benifassà han organitzat dos eixides amb un marcat caràcter didàctic i històric, ja que es tracta de dos eixides que incidixen en el nostre passat arqueològic.

EN EL PENYAGOLOSA / A partir de les 10.00 hores, i amb eixida des del Centre d’Interpretació del Parc Natural del Penyagolosa, el dia 14 se celebrarà la jornada Art rupestre de Penyagolosa, els petroglifs. Gràcies a esta iniciativa les persones interessades —prèvia inscripció obligatòria: parpenyagolosa@gva.es o 964 76 08 38—, podran conéixer el passat del massís més emblemàtic de la província a través de les talles realitzades en l’antiguitat sobre les pedres d’esta muntanya sagrada. Esta serà una excursió que revelarà part del llegat dels nostres avantpassats, a més de descobrir els seus costums i creences.

LA TINENÇA / Eixe mateix 14 de gener, des del Parc Natural de la Tinença de Benifassà es durà a terme una activitat en què disfrutar del valuós patrimoni natural i arqueològic d’este espai protegit. Partint des del Ballestar, es visitarà en primer lloc l’exposició amb les restes trobats en el jaciment ibèric de La Morranda per a, a continuació, fer un passeig fins al poblat i així conéixer com vivien els seus habitants fa més de 2.000 anys. Finalment, la ruta es continuarà pel Barranc de La Pobla o Riu Verd travessant l’espectacular congost dels Estrets fins a arribar novament al Ballestar. Esta activitat també requerix inscripció en: partinenbenifassa@gva.es o 977 72 91 87.

La natura i la història, una simbiosi perfecta per a disfrutar.