Encara que el Dia Mundial de les Aus Migratòries es va celebrar oficialment el passat mes de maig, els parcs naturals de la Comunitat Valenciana han volgut adherir-se a esta iniciativa amb la posada en marxa de diverses activitats de conscienciació per a protegir i respectar estes aus que sobrevolen el nostre territori més d’una vegada a l’any.

El Parc Natural del Desert de les Palmes, el del Prat de Cabanes-Torreblanca, la Serra d’Irta i Penyagolosa, així com la reserva natural de les Illes Columbretes o el parc de la Tinença de Benifassà s’han unit a esta campanya que es desenrotllarà els pròxims caps de setmana.

ACTIVITATS / En commemoració d’esta data assenyalada, el PN del Desert de les Palmes conviden a la ciutadania a l’activitat Destinació: el Sud. Àrea de repòs: El Desert Dels Palmes on coneixeran els secrets de la migració i el mètode d’anellament científic. Dirigida al públic familiar, tindrà lloc el 6 d’octubre, i el lloc de trobada serà en L’ermita dels Santes, Cabanes, a les 9.30 hores.

I precisament en Cabanes, en el PN del Prat de Cabanes-Torreblanca, el mateix dia 6, s’organitza la jornada Censador per un dia, una ruta ornitològica familiar per a censar les aus en el espai protegit. Així, amb motiu de la celebració de la campanya Unint les nostres veus per a la conservació de les aus, s’introduirà i es possarà en pràctica els principals métodes de cens (transecte, estacionari, punt d’escolta i observació...) al llarg de l’itinerari groc del Parc Natural. I al dia següent, 7 d’octubre, es realitzarà al el Centre d’Interpretació del Parc Natural (Torre la Sal) una presentació PowerPoint per conèixer diferents aspectes sobre la migració de les aus com son: la seua importància ecològica i importància al Parc Natural, així com les amenaçes a les que estan sotmeses i algunes mesures per a afavorir la seua protecció. Posteriorment, el membre del Grup Au Joan Castany oferirà una pràctica.

La resta d’activitats previstes dins d’esta nova campanya de protecció de les aus migratòries es desenvoluparà els dies 12, 14, 20 i 21 d’octubre a la Serra d’Irta, Penyagolosa, Illes Columbretes i la Tinença de Benifassà. Més informació a la web: www.parquesnaturales.gva.es