Amb ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebrarà el pròxim dia 5 de juny, Ecologistes en Acció ha convocat els Premis Atila per a distingir als que al llarg d’estos 12 últims mesos hagen destacat més per la seua contribució a la destrucció del medi ambient.

Amb esta edició els Premis Atila complixen 25 anys. L’organització ecologista ho celebrarà amb un acte públic el mateix Dia Mundial del Medi Ambient que, cal recordar, va ser establit per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1972 coincidint amb la primera cima mundial sobre Medi ambient: la Conferència d’Estocolm sobre el Medi Ambient Humà. Els fins d’este esdeveniment anual són augmentar la consciència mediambiental i fomentar l’acció global en la protecció del medi ambient.

DISTINCIÓ / Des de l’any 1992 Ecologistes en Acció ha concedit els Premis Atila a aquelles persones i/o entitats que no hagen demostrat un major compromís per l’atenció del medi ambient i la sostenibilitat, a base de projectes i propostes, o bé reivindicant la importància que el medi natural posseïx per a tots i cada un de nosaltres. Així, al llarg d’estos 25 anys han sigut moltes les persones i organitzacions «premiades», entre els que destaquen algunes i alguns exministres de l’àrea de medi ambient.

UN POC D’HISTÒRIA / Els Premis Àtila, que es van concedir per primera vegada en 1992 coincidint amb la Cima de la Terra de Va riure de Janeiro, tenen dos categories, denominades «Atila» i «Caballo de Atila», i qualsevol persona pot dirigir-se a esta associació proposant la nominació d’algun individu o ens jurídic, havent de detallar els seus «mèrits».

Remarcar que els nominats podran participar en qualsevol de les seccions que consten els premis: «actuació més bàrbara», «favada més destacable», «major presumpta malversació de fons públics o privats per a la destrucció de la naturalesa» i «major empastre». Les nominacions a estos premis —amb «molt d’humor»—, que es van convocar el passat 22 d’abril amb motiu del Dia de la Terra, poden realitzar-se a través de la pàgina web www.ecologistasenaccion.org/atila fins al dia 31 d’este mateix mes de maig.