L’Oceanogràfic de València presenta avui dimecres, 6 de març, a les 10.00 hores, la campanya Tiburones 2019, una iniciativa que ja va donar senyals de vida en la passada edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme celebrada a Madrid.

En la cita madrilenya ja es va donar a conèixer a la nova mascota de l’aquari més important d’Europa, un tauró que donava a entendre la decidida aposta del centre per aquesta espècie d’animals, afermant-se així com l’espai que major nombre d’esquals exhibeix en el «vell continent», pertanyents a més de 20 espècies, i un dels primers del món. És per això que han volgut dedicar aquest any 2019 «per a reivindicar i posar en valor aquest fet fent una divulgació transversal des de tots els hàbitats del centre amb grans novetats i incloent les conferències de la Fundació Oceanogràfic», tal com han expressat fonts del Oceanogràfic.

La presidenta del centre, Celia Calabuig, al costat del director general, Eduardo Nogués, i el conservador de peixos i invertebrats, Mario Roche, seran els encarregats de donar a conèixer avui dimecres totes les dades, novetats i detalls d’aquesta campanya per a, posteriorment, donar pas a la presentació que un equip d’especialistes durà a terme sobre la nova platja de l’edifici Accés per a alimentar als taurons que s’allotgen en aquest tanc.

Entre les activitats previstes, com les rutes específiques de taurons, també s’oferirà aquest any com a novetat una nova àrea dedicada a les Illes Oceàniques, una altra a les tortugues i el programa innovador Animal Ambaixador per a acostar la realitat dels animals als visitants.

Un reclam

Cal recordar que el Oceanogràfic de València és, amb més de 20,5 milions de visitants, l’element més rellevant de la Ciutat de les Arts i els Ciències i el centre més visitat de la Comunitat Valenciana. Gestionat per Avanqua, pertanyent a Global Omnium, en aquest espai es representen tots els ecosistemes del planeta amb l’objectiu de contribueixi al coneixement i la conservació del medi ambient marí.