+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

JORNADA MEDI AMBIENTAL

Escolars de Vinaròs aprenen el procés de gestió de residus

Una iniciativa de la comunitat educativa, consistori, UTE Zona 1 i Consorci de Residus

 

Alumnes del Col·legi d’Educació Adaptada Baix Maestrat van mostrar un gran entusiasme i ganes d’aprendre. - MEDITERRÁNEO

E.G.
02/05/2018

Per tercer any consecutiu, i gràcies al conveni de col·laboració subscrit per l’Ajuntament de Vinàros i tota la seua comunitat educativa i per la UTE Zona 1 (Projecte Bionord) i Consorci de Residus C1, durant el mes d’abril, quasi 400 alumnes dels cursos de 4t d’Educació Primària han assistit a les jornades de formació i conscienciació ambiental celebrades en l’aula ambiental i instal·lacions de gestió de residus de Cervera.

El resultat ha sigut un gran èxit per la bona acollida d’estes jornades en què alumnes i professors van participar activament a través de conferències i debats, proves pràctiques i teòriques, tallers de reciclatge, i visita guiada per les instal·lacions de gestió de residus, amb percepció directa i de primera mà de tots els processos i fases de tractament dels seus residus (trapa de recepció, triturat, nau de bisecat, depuradora, basses d’aigua, nau de residus voluminosos, nau de compostatge, línia de selecció i recuperació i platja de preparació i emmagatzematge dels subproductes recuperades).

SENSIBILITAT / En la fase final de la jornada, i després de donar les notes de cada una de les proves realitzades als distints grups, cada alumne va rebre un joc de tres bosses de colors (blau, verd i groga) per a reciclar i altres materials per a poder realitzar tots els dies les practiques apreses durant esta iniciativa educativa i mediambiental. Especial, menció mereixen els alumnes del Col·legi d’Educació Adaptada, Baix Maestrat, que van mostrar un gran entusiasme i moltes ganes d’aprendre en totes les activitats, quedant gratament sorpresos per la seua gran receptivitat i sensibilitat als problemes ambientals. Un gran exemple per a tots.

Els organitzadors, tant el responsable de medi ambient de l’Ajuntament de Vinàros, Jordi Moliner, així com el gerent de la UTE Zona 1, Luis Martínez, i també el director de Comunicació del Projecte Bionord, Rafa Arnau, van mostrar la seua gran satisfacció per l’èxit i agraïxen la col·laboració del Consorci C1 i de la Conselleria de Medi Ambient.