Eucobat, organització que reuneix els sistemes de reciclatge de piles més importants d’Europa, ha desenvolupat la primera aplicació mòbil que permet als usuaris conéixer el seu punt de recollida més proper d’aquest tipus de residus. En total, l’app recull 340.000 ubicacions, de les quals 32.000 corresponen a Espanya, pertanyents a la fundació Ecopilas, que compta amb la xarxa més extensa del nostre país.

El llançament d’esta app, denominada com la pròpia associació i disponible per a Android i iOS, ha coincidit amb la celebració, el passat 9 de setembre, del Dia Europeu del Reciclatge de Piles i ofereix, inicialment, la localització de punts de recollida a Bèlgica, França, Països Baixos, Luxemburg, Itàlia, Turquia i Espanya, llista que es completarà en breu amb els contenidors de la resta de països europeus membres de Eucobat.

A més de localitzar el seu punt net més proper, els usuaris també poden consultar una secció de preguntes freqüents sobre la recollida i el reciclatge de piles i bateries, així com informació i les dades de contacte dels diferents sistemes nacionals de gestió de residus.