+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

gestió del cicle integral de laigua

Facsa trasllada la cultura de l’aigua a diversos municipis

L’empresa porta a terme una campanya divulgativa en col·laboració amb la Diputació

 

Professionals de l’empresa s’han desplaçat a les localitats d’Albocàsser, Atzeneta, Eslida, Jérica i Montán. - MEDITERRÁNEO

R. D.
28/06/2017

Facsa, en col·laboració amb la Diputació Provincial de Castelló, ha dut a terme una campanya divulgativa en diversos municipis de l’interior de la província de menys de 5.000 habitants per a sensibilitzar la població, en especial als més xicotets, sobre la necessitat de fer un ús racional d’este recurs natural, tan escàs com bàsic per a la vida.

Professionals de l’empresa s’han desplaçat a les localitats d’Albocàsser, Atzeneta, Eslida, Jérica i Montán per a, a través de material didàctic divers, com un vídeo d’animació en 2D, un còmic, exposicions i senzills experiments, aconseguir que els xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària coneguen, de manera amena i senzilla, en què consistix el cicle integral de l’aigua i les seues diferents fases (captació, distribució, abastiment, sanejament i depuració), de manera que puguen contribuir a fomentar el desenrotllament sostenible i a millorar el seu entorn més immediat.

El diputat responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Bautista Juan, ha recordat que «la Diputació Provincial de Castelló garantix la depuració de l’aigua en tota la província, amb l’objectiu que inclús en la localitat més xicoteta l’aigua no es convertisca en un problema i sí en un una font d’oportunitats per al desenrotllament dels municipis».

Així, remarca la «importància» d’aconseguir que «prenguem consciència de la importància que té l’aigua i com és de difícil moltes vegades el seu abastiment». «En eixa línia, fomentem estos cursos amb Facsa, perquè són la millor garantia que en el futur l’abastiment d’aigua continue sent un servici sostenible», destaca Juan Bautista Juan.

«Educar la població i, en especial, als més xicotets en l’ús responsable d’este recurs, tan vital i bàsic per a la vida com escàs, resulta fonamental per a contribuir a la conservació del medi ambient i generar una consciència col·lectiva sobre la necessitat d’aprofitar al màxim l’aigua», han explicat representants de Facsa, en relació a la dita activitat.

I és que la iniciativa, a més de promoure una sèrie d’hàbits respectuosos relacionats amb l’ús de l’aigua, tant des del punt de vista de l’estalvi com des de la qualitat, forma part del compromís de Facsa de comunicar el valor d’este recurs i potenciar entre la ciutadania l’educació per a afavorir la seua gestió sostenible.