La 35 edició de la Fira de Biocultura, celebrada en IFEMA-Madrid, ha destacat la figura del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) en el seu 25é aniversari, així com la importància del seu treball en el creixement del sector ecològic en la Comunitat, el qual estan incrementant-se molt per damunt de la mitjana nacional, tant en nombre d’operadors, com de superfície i empreses certificades.

A aquesta trobada, una de les cites de productes ecològics i consum responsable més importants de l’àmbit nacional, va assistir el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, així com el president del CAECV, José Antonio Rico.

Torres va subratllar l’aposta de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la producció ecològica en la Comunitat Valenciana, on el volum de negoci en 2018 va superar els 450 milions d’euros. Aquesta xifra representa el 25% del valor de mercat del consum de productes ecològics de tota Espanya.

Aquestes dades posen en valor l’èxit del I Pla Valencià de Producció Ecològica. «Un programa que ens ha col·locat com a referència, que ens ha permés créixer en agricultura ecològica per damunt de la mitjana europea i pel qual la Conselleria continuarà apostant en els pròxims pressupostos amb una dotació d’un milió d’euros», va assenyalar. Així mateix, el passat exercici es van comptabilitzar més de 2.900 operadors valencians, la qual cosa suposa un increment del 11,2% en l’últim any amb respecte 2017. A més, s’ha destacat la bona tendència en el 2019, en el qual ja s’ha crescut un 13,9%.

Pel que respecta a la superfície certificada, en 2018 va ser de 114.509 hectàrees, un 18,6% més que en 2017. Mentre que en el present exercici la superfície certificada ha crescut ja un 25,2% respecte a 2018, incrementant-se la superfície en aquest mig any en 28.895 hectàrees.

Aquestes xifres contrasten amb les dades nacionals, on la superfície certificada s’ha incrementat tan sols una mitjana del 8% i el nombre d’operadors l’ha fet també un 6%; i permeten visualitzar el gran esforç que des de la Generalitat s’està fent per a donar suport al sector.