Iberdrola ha sigut seleccionada un any més com una de les 100 companyies més sostenibles del món, segons l’índex Global 100 Most Sustainable Corporations in the World, elaborat per la prestigiosa publicació Corporate Knights. La companyia és l’única elèctrica espanyola present en este rànquing anual. Els integrants d’este índex han sigut donats a conéixer en el marc de la celebració de la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial celebrat en Davos-Klosters (Suïssa).

Per a l’elaboració d’esta classificació s’han analitzat prop de 5.000 companyies de la indústria mundial, amb una capitalització superior a 2.000 milions de dòlars. Per a desenrotllar el Global 100 Most Sustainable Corporations in the World, Corporate Knights valora 14 indicadors quantitatius. D’ells, bona part s’estructuren entorn de tres eixos fonamentals: gestió dels recursos naturals, gestió financera i gestió de persones. A més, té en compte també la seua envergadura com a distribuïdor, la seua aposta per la innovació —àrea a què Iberdrola destina anualment uns 200 milions d’euros— i la seua contribució per a aconseguir un aire més net per a tots, per mitjà de la reducció de les seues emissions.

CANVI CLIMÀTIC / En esta línia, Iberdrola té una posició ferma de lluita contra el canvi climàtic i s’ha compromés a reduir la seua intensitat d’emissions en un 50% per a 2030 respecte a la de 2007, així com a ser neutra en carboni en 2050. A hores d’ara, dos terços de la capacitat instal·lada del grup no emeten.

IGUALTAT / També la diversitat juga un paper important en el Global 100 Most Sustainable Corporations in the World i un dels aspectes que es valoren és la presència de dones en el Consell d’Administració. En este sentit, la companyia enèrgica espanyola compta amb cinc conselleres en el seu màxim òrgan de gestió —més d’un 35% del total— i totes les seues comissions consultives —Comissió d’Auditoria i Supervisió del Risc, Comissió de Nomenaments, Comissió de Retribucions i Comissió de Responsabilitat Social Corporativa— estan presidides per dones.