Iberdrola ha posat en marxa el seu Pla de Mobilitat Sostenible, amb l’objectiu final de contribuir a un ús racional dels mitjans de transport. Esta iniciativa s’emmarca dins del compromís adquirit per la companyia en la seua política de sostenibilitat, aprovada pel seu Consell d’Administració el passat any de 2013, i que exigix l’assumpció de polítiques que afavorisquen una explotació sostenible de l’objecte social del grup.

El Pla de Mobilitat Sostenible d’Iberdrola té un caràcter integral i involucra empleats, empresa, clients i proveïdors, amb una inversió total de 1,3 milions d’euros. El programa s’articula entorn de 23 accions concretes amb què l’empresa busca reforçar la seua aposta per la sostenibilitat.

‘VEHICLE ELÈCTRIC’

Entre les iniciatives posades en marxa per la companyia, destaca el programa ‘Vehicle elèctric per a empleats’, que estarà vigent fins a final de 2016 i la implantació del qual s’ha realitzat ja a Espanya i Regne Unit, si bé es preveu ampliar a la resta de països on la companyia està present.

A través d’esta acció, l’empresa d’energia líder a Espanya pretén promoure la utilització del vehicle elèctric entre el seu equip professional, per al que ha articulat tres tipus d’ajudes: bestretes especials de fins a 4.000 euros per a la compra d’un vehicle amb zero emissions locals , ajudes a fons perdut de fins a 500 euros per a la instal·lació de punts de recarrega i de fins a 6.000 euros per a aquells empleats que accedisquen al patrocini de la marca Iberdrola en els seus vehicles durant tres anys.

Estes ajudes, com han informat, són compatibles amb el Pla Movea del Govern, per la qual cosa els empleats de la firma poden accedir a un vehicle elèctric a un preu realment competitiu.

A esta iniciativa se sumen altres 22, entre les que destaca també el servici de ‘car sharing’ elèctric impulsat per Iberdrola. Per mitjà d’esta mesura, quasi 350 empleats de la companyia a Espanya disposen de vehicles respectuosos amb el medi ambient per a realitzar gestions comercials a Madrid, Bilbao, València i Barcelona. H

6.000 euros per empleats que adquirisquen un vehicle elèctric