Iberdrola ha posat la seua capacitat d’accés global a subministraments al servei de l’Administració per a adquirir material sanitari de primera necessitat. Aquest mateix dissabte aterrava en l’aeroport de Madrid-Torrejón un avió militar amb part dels 4,6 milions de màscares donades per la companyia.

Aquesta setmana també ha arribat un lot de bussos de protecció d’un sol ús certificats sota la directiva 89/686/ECC que, com la resta de material dirigit a les administracions, està arribant en avions comercials i s’emmagatzema fins a la seua distribució al Campus de la companyia, centre de formació convertit en un gran magatzem. En les pròximes jornades s’espera l’arribada de 438 respiradors i un gran lot d’ulleres de protecció i més màscares i bussos.

La companyia també ha distribuït un lot de material de 100.000 euros compost per guants de nitril, bussos d’un sol ús, màscares FFP2/KN95, ulleres, gel, ates i maneguets al País Basc.

UN PLA INTEGRAL // El grup ha implementat 107 mesures a nivell global durant aquesta crisi sanitària, en la qual més d’un 90% de la plantilla d’oficina es troba teletreballant i en la qual s’ha reorganitzat el treball de personal d’exterior de les centrals i de les xarxes de transport i distribució.

Al començament d’aquesta crisi sanitària Iberdrola també va traslladar als departaments de Sanitat de les comunitats autònomes el seu programa d’acció global contra la covid-19, que incloïa un pla d’atenció especial als serveis hospitalaris a Espanya amb l’objectiu d’assegurar el manteniment i qualitat del subministrament, així com el desplegament de noves instal·lacions destinades a reforçar el servei.

La companyia ha donat 8.000 mantes a hospitals de campanya i residències d’ancians. «Aquest pla integral està permetent garantir la continuïtat del subministrament elèctric al conjunt de la població, reforçant amb mitjans humans i tècnics alhora aquelles infraestructures d’especial sensibilitat, com a hospitals o centres de salut», assegura el president d’Iberdrola, Ignacio Galán.

La resposta d’Iberdrola a la crisi del coronavirus és «plenament conseqüent» amb el model que porta aplicant des de fa dècades, per a la creació de valor sostenible per a accionistes, empleats i la societat en general».