+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

UNA INVERSIÓ DE MÉS DE 1.500 MILIONS DEUROS

Iberdrola construeix amb èxit el túnel de la central de Daivões

Primera fita important del seu projecte hidroelètric al riu Tâmega, a Portugal

 

Una infografia de la central hidroelèctrica d’Iberdrola Daivões. - MEDITERRÁNEO

R. D.
04/01/2017

Iberdrola ha aconseguit superar amb èxit la primera de les grans fites que s’ha marcat en el projecte hidroelèctric Támega (Portugal): la construcció del túnel de desviació de la central de Daivões.

Es tracta d’un túnel d’una longitud de prop de 400 metres l’excavació i sosteniment del qual ha realitzat Iberdrola en menys de 100 dies, la qual cosa mostra l’eficiència i el coneixement de l’empresa espanyola en este tipus de projectes d’enginyeria hidroelèctrica. Després de la finalització d’esta fase, Iberdrola construirà el revestiment interior de formigó i els atalls, que permetran la desviació del riu Tâmega i donar pas a l’etapa de construcció de la presa i la central de Daivões.

Iberdrola aposta per les tecnologies de generació d’energia neta, tant a través del bombament com dels seus projectes en desplegament d’energia eòlica marina. El bombament és el mètode més eficient d’emmagatzematge d’energia a hores d’ara i el complex del Támega tindrà una capacitat d’emmagatzematge equivalent a uns 300.000 llars i constarà de tres grans preses, les de Gouvães, Alt Tâmega i Daivões, les instal·lacions de generació d’energia elèctrica de les quals associades sumaran una capacitat instal·lada de 1.158 megawats (MW) i seran capaços de produir més de 1.760 GWh anuals.