Iberdrola, a través del seu filial ScottishPower, ha acordat la venda dels seus actius de generació tradicional en Regne Unit a la companyia Drax Smart Generation, filial del grup Drax, per 702 milions de lliures (801 milions d’euros). D’esta manera, l’empresa espanyola es convertix en la primera energètica integrada del país a ser 100% renovable, al desprendre’s de 2.566 megawats (MW) de potència de generació tradicional, que inclou principalment les plantes de cicle combinat de gas, i després d’haver clausurat en els últims anys les últimes centrals de carbó que tenia en el país.

Esta operació —subjecta a les aprovacions habituals de tercers en este tipus de transaccions— suposa un nou pas en el compromís del grup Iberdrola d’avançar cap a una economia descarbonitzada, en la que el sector elèctric ha de jugar un paper clau.

El president de la companyia, Ignacio Galán, destaca el compromís d’Iberdrola amb Regne Unit: «És un mercat clau per a nosaltres i un dels pilars presents i futurs del grup. Invertirem en ell 5.200 milions de lliures fins a 2022, fonamentalment a incrementar la nostra capacitat renovable, desenrotllar més xarxes i més intel·ligents i oferir solucions més personalitzades i eficients als nostres clients». D’esta manera, l’empresa seguirà incrementant el seu pes al país, on ja compta amb una potència eòlica de 2.700 MW instal·lats o en construcció.