Iberdrola i Heineken España sumen en la seua aposta per la sostenibilitat com a eix estratègic dels seus negocis amb la signatura del primer acord de compravenda d’energia a llarg termini (PPA, Power Purchase Agreement) entre una elèctrica i un grup cerveser a Espanya. L’acord aconseguit entre totes dues companyies contribuirà a fer realitat la construcció d’una nova planta fotovoltaica en Andévalo, que garantirà el subministrament d’electricitat verda a les quatre fàbriques de Heineken España i les seues oficines. La planta estarà operativa en 2020, sota la modalitat PPA, evitant l’emissió a l’atmosfera de més de 100.000 tones de CO2 a l’any.

Andévalo forma part de l’estratègia d’inversió en projectes de generació d’energia neta d’Iberdrola a Espanya —on preveu la instal·lació de 3.000 MW fins a l’any 2022—, així com de la seua aposta pels contractes bilaterals, com a via per a promoure el subministre d’energia a preus assequibles i estables entre grans clients, compromesos amb un consum sostenible.

Per a Heineken España, aquesta aliança li permet convertir-se en la primera cervesera del país que assumeix el compromís de produir les seues cerveses exclusivament amb energies renovables en 2023. Per a aconseguir-ho, l’empresa ha implementat una ambiciosa fulla de ruta que, entre altres actuacions d’importància, contempla l’ús d’electricitat 100% renovable.