Iberdrola i Asaja han signat un conveni de col·laboració pel qual s’acorda que els agricultors i ramaders afiliats a aquesta organització rebran solucions energètiques personalitzades i comptaran amb condicions avantatjoses en la contractació de subministraments d’electricitat o gas amb la companyia energètica.

Aquest nou marc de col·laboració, amb una vigència d’un any, amb possibilitat de pròrroga, amplia les condicions de l’acord que mantenien les dues organitzacions i, a partir d’ara, els més de 200.000 associats d’Asaja tindran a la seua disposició els serveis d’assessorament en matèria d’eficiència energètica i optimització de consums que ofereix Iberdrola, i la possibilitat de contractar i instal·lar solucions personalitzades d’autoconsum amb tecnologia solar.

L’electricitat comercialitzada per Iberdrola en el marc d’aquest acord és energia verda procedent de fonts d’energia renovable i compta amb certificats de Garantia d’Origen. Així mateix, en aquest nou marc de col·laboració, Iberdrola oferirà també a aquest col·lectiu la seva solució Smart Solar d’autoconsum amb tecnologia solar fotovoltaica, amb la qual poden generar i consumir la seva pròpia energia, optimitzant el consum i millorant l’eficiència energètica de les seves instal·lacions. Amb aquesta solució es redueix la petjada de diòxid de carboni i l’energia demandada de la xarxa.