Una aportació de 10,3 milions de dòlars per a impulsar la innovació en l’àmbit de les energies netes. Eixa és la quantitat que Iberdrola, a través de la seua filial als Estats Units, Avangrid, destinarà després de l’acord de col·laboració que l’empresa espanyola ha aconseguit amb el president del prestigiós Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), Rafael Reif.

Este conveni se centra en la innovació energètica i mediambiental, la formació d’empleats de la companyia i el desenrotllament de les habilitats i aptituds dels estudiants en l’àmbit de l’emprenedoria.

Àrees d’actuació / Durant els cinc anys de duració de l’acord, les principals accions a desenrotllar giraran entorn de la formació en enginyeria de sistemes energètics en primer lloc, amb l’objectiu de formar a una nova generació de jóvens professionals que descobrisca i implemente solucions energètiques innovadores. En este sentit, cal destacar la creació de la càtedra Iberdrola-Avangrid, per a fomentar la investigació i formació en sistemes elèctrics, en el marc del MIT Energy Iniciative (MITei), a la qual cosa es destinarà un fons de cinc milions de dòlars. També cal remarcar la formació d’empleats d’Iberdrola per part del MIT i les beques i pràctiques en les companyies del grup per als estudiants d’enginyeria elèctrica del centre.

En segona instància, s’apostarà per la investigació de noves tecnologies i polítiques. Cal assenyalar que Iberdrola ha ampliat a cinc anys més la seua pertinença al MIT Energy Initiative, a què destinarà altres cinc milions de dòlars, i la missió de la qual és crear solucions eficients per a fer front a les necessitats globals amb el mínim impacte ambiental i mitigant el canvi climàtic.

Finalment, la tercera àrea d’actuació del nou acord es focalitza en les denominades Start-ups i emprenedoria. És per això que Iberdrola amplia la seua participació en el Sandbox Innovation Fund Program, impulsat pel MIT. El programa —a què la companyia aportarà 300.000 dòlars— està obert a tota la comunitat d’alumnes del centre i posa en contacte a estudiants qualificats amb formació especialitzada i assessorament, i fins a 25.000 dòlars en ajudes per a desenrotllar un projecte innovador o iniciativa emprenedora.