Iberdrola, a través de la seua filial brasilera Neoenergia, ha inaugurat la central hidroelèctrica de Baixo Iguaçu, que compta amb 350 megawats (MW) de potència i ha suposat una inversió de més de 500 milions d’euros.

Aquesta central serà capaç de subministrar electricitat sostenible a un milió de brasilers, i la seua producció equivaldrà a prop del 8% de la demanda anual d’electricitat de l’estat de Paranà, on s’ubica la planta.

El president de la companyia energètica espanyola, Ignacio Galán, destaca la implicació social i mediambiental del projecte del Baixo Iguaçu, ja que aquesta nova infraestructura s’ha construït mantenint els més alts estàndards de qualitat i respecte al medi ambient, minimitzant al màxim el seu impacte. De fet, pràcticament, no s’ha modificat el llit de l’aigua, atés que dels 31 km2 del depòsit de la central més de 20 km2 pertanyen al propi riu, i gràcies a la utilització de tres turbines tipus Kaplan, de les més eficients, l’àrea d’inundació necessària és sensiblement menor que la d’altres hidroelèctriques de grandària semblant.

Aquesta planta hidroelèctrica és una mostra més del compromís d’Iberdrola amb la reducció d’emissions al planeta. Al ser una tecnologia neta i eficient permet avançar cap a l’electrificació de l’economia i promoure la necessària transformació del sector energètic cap a un molt més sostenible per a tots.