En el cim empresarial organitzat per la CEOE, el president d’Iberdrola, Ignacio Galán, ha destacat l’aportació potencial clau del sector elèctric en la recuperació econòmica que cal encarar després de l’impacte de la pandèmia. Per a Galán, gràcies al Pla Nacional d’Energia i Clima, que es troba en tramitació en el Parlament, Espanya ja disposa d’un full de ruta perquè la inversió que es produïsca en el sector durant la dècada vinent genere 300.000 ocupacions al nostre país.

Així mateix, demana que s’accelere la seua implementació a 2025, la qual cosa «tindria un efecte immediat en el creixement econòmic i l’ocupació, augmentant la competitivitat, disminuint la nostra dependència energètica de l’exterior, millorant la balança de pagaments i reduint les nostres emissions de gasos nocius, tot això sense posar pressió en els comptes públics».

De fet, en l’àmbit de les renovables, accelerar la instal·lació de nova capacitat «suposaria inversions de 32.000 milions d’euros i generaria amb rapidesa 90.000 llocs de treball», assegura Galán, qui advoca per augmentar la capacitat d’emmagatzematge.