+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

MOBILITAT SOSTENIBLE

Iberdrola instal·larà 25.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

El pla inclou estacions de recàrrega ràpida (50 kv) súper ràpida (150 kv) i ultra ràpida (350 kv). La companyia contempla un pla fins l’any 2021 en llars, empreses i zones urbanes i interurbanes

 

Iberdrola contempla la instal·lació fins l’any 2021 de 25.000 punts de recàrrega en llars, empreses i altres zones. - MEDITERRÁNEO

R. D.
18/09/2019

A Espanya i el món, el transport és una de les principals fonts d’emissions de gas d’efecte d’hivernacle: és el responsable del 25% i té un impacte directe en la qualitat de l’aire de les ciutats i la salut dels ciutadans. En aquest context, el vehicle elèctric resulta imprescindible per a complir amb els objectius de la UE i avançar en una conducció més responsable i competitiva, si bé existeixen encara problemàtiques a l’hora de trobar punts de recàrrega; de fet, el 80% de la recàrrega elèctrica de vehicle elèctric es realitza en l’aparcament residencial.

Més estacions / Iberdrola, companyia líder en energia, ha realitzat una important aposta amb un pla que contempla la instal·lació de 25.000 punts de recàrrega en llars, empreses i zones urbanes i interurbanes fins a 2021.

El pla inclou el desplegament d’estacions de recàrrega ràpida (50 kv) súper ràpida (150 kv) i ultra ràpida (350 kv) en les principals autovies i corredors del país aquest mateix any. Les estacions estaran situades, almenys, cada 100 km i permetran recórrer Espanya en vehicle elèctric, amb recàrregues de 20 i 30 minuts o fins a 5 minuts, sempre que el vehicle ho permeta.

La iniciativa, que té previst fer possible recórrer Espanya de punta a punta, cobrirà les radials i els principals corredors transversals a Espanya i arribarà a totes les capitals de província, així com a espais d’accés públic en les principals ciutats. Per a això, Iberdrola està aconseguint acords de col·laboració amb estacions de servei, àrees comercials, cadenes de restauració i ajuntaments, entre altres agents implicats.

Amb la recàrrega del vehicle elèctric en les llars i el Pla Vehicle Elèctric d’Iberdrola s’aprofita el període més barat del dia —entre la 1.00 i les 7.00 hores— per a la recàrrega econòmica de la bateria, amb un cost estimat de 50 cèntims d’euro per cada 100 km, que permet una recàrrega elèctrica 10 vegades més barata que la de gasolina. La recàrrega d’aquests cotxes, a més, pot realitzar-se amb energia 100% verd, que prové de fonts de generació neta i compta amb certificats de garantia d’origen renovable (GdOs).

La proposta d’Iberdrola —denominada Smart Mobility— és integral i inclou, a més de la infraestructura de recàrrega, la seua instal·lació i garantia, amb la possibilitat de gestionar la recàrrega de forma senzilla, en remot i en temps real, a través d’una aplicació per a dispositius mòbils IOS i Android (app Smart Mobility Hogar) i el contracte de subministrament que millor s’adapta a cada client, tal i com informa l’empresa.