Iberdrola construirà una planta fotovoltaica en el cicle combinat de Castelló que comptarà amb una potència de 3,5 MW i suposarà una inversió de més de 2,3 milions d’euros. Una vegada operativa, evitarà l’emissió anual d’unes 3.000 tones de CO2 i generarà uns 5.500 MWh/any d’energia renovable, una producció equivalent al consum propi de la central, que és el que realitzen tots els motors, bombes, ventiladors i lluminàries que sempre estan en marxa per a mantindre la central operativa, fins i tot quan està parada.

La planta fotovoltaica iniciarà la seua construcció al mes de setembre al polígon industrial del Serrallo del Grau de Castelló una vegada obtingudes les pertinents autoritzacions administratives. Segons informen des de la companyia, estarà operativa abans que acabe l’any i estarà integrada per més de 7.800 mòduls fotovoltaics de cèl·lules de silici situats en estructures fixes i 16 inversors, sobre una superfície total d’unes 5 hectàrees.

SOLUCIONS SOSTENIBLES // Iberdrola continua apostant així per la introducció de millores ambientals en aquest emplaçament, on ja a l’any 2008 va clausurar l’antiga central de fuel-oil (posada en marxa en els anys 70) i la va substituir per centrals de cicle combinat, que utilitzen gas natural com a combustible, molt més respectuós amb el medi ambient. Des de fa dues dècades, Iberdrola promou solucions energètiques sostenibles per a avançar en una economia descarbonitzada i està convençuda en què, en aquesta conjuntura, la recuperació econòmica ha d’estar basada en principis verds, amb la lluita contra el canvi climàtic com a element central.

COMPLEX EÓLIC CAVAR // Cal recordar que recentment Iberdrola ha posat en marxa a Navarra el complex eòlic Cavar, la primera gran instal·lació d’aquest tipus a Espanya després de la crisi sanitària. Amb els seus 111 megavats de potència instal·lada és, a més, la major planta eòlica posada en marxa per la companyia al país des de l’any 2012.