Iberdrola ha iniciat el desplegament de la major xarxa d’estacions de recarrega ràpida per a vehicles elèctrics en les principals autovies i corredors d’Espanya, entre les que estarà inclosa Castelló i el corredor mediterrani (autovia A-7).

Amb una inversió superior a 10 milions d’euros, la companyia elèctrica eliminarà les barreres actuals de la mobilitat sostenible interurbana i permetrà recórrer Espanya de cap a cap amb un vehicle elèctric.

A través d’esta iniciativa, Iberdrola reforça la seua estratègia de liderar la mobilitat sostenible en què treballa des de 2016, per mitjà del seu Pla de Mobilitat Sostenible, amb el desenvolupament de polítiques i accions concretes per a «mobilitzar» tots els actors implicats: administració, empreses, fabricants de cotxes, etc.

El pla, com asseguren, contempla el desplegament de 25.000 punts de recarrega de vehicle elèctric, dirigit principalment a llars i empreses que vullguen oferir este servici als seus empleats o clients, així com a espais públics urbans Iberdrola instal·larà, en poc més d’un any, més de 200 estacions de recarrega ràpida, súper ràpida i ultra ràpida (50kW, 150kW i 350kW), almenys una cada 100 km en les principals vies, la qual cosa suposa duplicar la xarxa nacional actual.

El pla de desplegament inclourà, com déiem, a Castelló i a l’autovia A-7, ja que cobrirà les sis radials i els tres principals corredors transversals —Mediterrani, Cantàbric i Ruta de la Plata—, i arribarà a totes les capitals de província, així com a espais d’accés públic en les principals ciutats del país.

Les estacions de recarrega que instal·larà la companyia comptaran amb potències de 50kW (ràpida), 150kW (súper ràpida) i 350kW (ultra ràpida), el que permetrà recarregar la major part de la bateria entre 20 i 30 minuts i, en el cas de la recarrega ultra ràpida, entre 5 i 10 minuts, sempre que el cotxe ho permeta. En cada estació es podran carregar entre 2 i 7 vehicles al mateix temps, la qual cosa eleva el nombre de preses de recarrega ràpida a més de 400 en tota la xarxa.

UNA REALITAT / Iberdrola ha aconseguit acords i manté conversacions amb socis —hotels, cadenes de restauració i estacions de servici, principalment— per al desplegament de la xarxa, que prioritzarà ubicacions pròximes a la carretera i que oferisquen una alta varietat de servicis (restaurants, cafeteries, etc.). En este 2018, estaran operatives les 30 primeres estacions de recarrega ràpida i la resta entraran en funcionament al llarg de 2019, tal i com han informat des de l’empresa.